Six Flags Over Georgia opent allereerste Intamin Ultra Surf Coaster in 2024

Six Flags Over Georgia pakt volgend jaar uit met een wereldprimeur, namelijk de allereerste Ultra Surf Coaster, gebouwd door Intamin Amusement Rides. Het gaat om een achtbaan waarbij een karretje heen en weer wordt gelanceerd en de rit eindigt met een splash.

 

Met de Ultra Surf Coaster bouwt Intamin Amusement Rides een achtbaan die enorm gelijkt op de PowerSplash, die gebouwd wordt door Mack Rides en waarvan het eerste exemplaar met Pulsar opende in Walibi Belgium.

De Ultra Surf Coaster die Intamin bouwt voor Six Flags Over Georgia zal in plaats van een gewoon bootje, een treintje hebben dat een surfbord voorstelt. De berijders zitten hierbij op een zitje van één van de twee draaischijven van het treintje. Hierdoor zullen ze tijdens de rit dan ook ronddraaien.

Deze Ultra Surf Coaster is eigenlijk een kruising tussen de bestaande Surf Coaster van Intamin en de nieuwe innovatie, de Ultra Splash Coaster.

 

De nieuwe achtbaan is 179,8 meter lang en 43,9 meter hoog, maar door het heen en weer rijden leg je een afstand af van meer dan 600 meter. De topsnelheid zal 96,6 km/u bedragen.

Bron en foto: Six Flags Over Georgia