Kings Island kondigt nieuwe achtbaan Snoopy’s Soap Box Racers aan

Kings Island breidt in 2024 het bestaande themagebied Planet Snoopy uit. In dit gebied vind je familiale attracties en ook de nieuwe achtbaan wordt eentje voor de familie. Snoopy’s Soap Box Racers wordt een achtbaan van het type Family Boomerang Coaster.

 

Het familiale themagebied Planet Snoopy in Kings Island bestaat momenteel uit meerdere kinderattracties en drie achtbanen. De grootste achtbaan in dit gebied is de houten achtbaan Woodstock Express. Verder vind je hier de achtbaan Flying Ace Aerial Chase, een Suspended Family Coaster en kinderachtbaan The Great Pumpkin Coaster, welke gebouwd werd door Miller.

Volgend jaar breidt het park dit gebied uit met de nieuwe achtbaan Snoopy’s Soap Box Racers. Het gaat om een Family Boomerang, die gebouwd wordt door het Nederlandse bedrijf Vekoma. De baan zal 23 meter hoog worden, 205 meter lang en de maximale snelheid zal 60 km/u bedragen.

 

Behalve de achtbaan komt er ook een nieuwe speeltuin. Deze zal de naam Beagles Scout Acres krijgen en uitnodigen tot ravotten. Het hele terrein wordt visueel aangepast aan het kampthema en krijgt verschillende speelmogelijkheden.

 

Bron en foto’s: Kings Island