Fotoalbum: West-Amerika trip: Elitch Gardens – juli 2023

In juli trokken Themeparkfreaks Laura, Lennert, Rik en Jonathan eropuit naar het westen van Amerika waar ze 3 weken lang zouden toeren door het land. We bezochten heel wat bijzondere plaatsen en we delen dan ook graag de foto’s van onze reis en delen kort onze belangrijkste ervaringen.

 

Elitch Gardens was een park waar ik nog nooit iets goeds over gehoord had. Het park heeft ook niet echt een aantrekkelijk coaster aanbod aangezien er 6 coasters staan (extreem weinig voor een voormalig Six Flags park), waaronder een Boomerang en een SLC… Het was dan ook nog eens een lang stuk rijden, maar als ik het park ooit wou bezoeken, dan was tijdens deze reis wel de beste mogelijkheid.

Een vriend van mij was een maand voor ons naar het park geweest en had daar een extreem slechte dag gehad. Amper 3 van de 6 rollercoasters waren geopend en door de regen sloot het park enkele uren vroeger dan aangegeven stond op de website. Het beloofde niet veel goeds dus.

En dat ook wij een zeer slechte ervaring zouden gaan hebben, stond in de sterren geschreven en kwam helaas ook helemaal uit. We hadden het geluk wel de kiddy coaster te kunnen doen en ook de houten achtbaan Twister III: Storm Chaser was bij ons bezoek geopend in tegenstelling tot een maand ervoor. Maar desondanks misten we alsnog twee achtbanen met de Half Pipe van Intamin en Sidewinder, een Launched Loop coaster van Arrow Dynamics. Dat de Arrow gesloten was, vond ik zeer jammer want dit is hetzelfde model als de Revolution in Blackpool Pleasure Beach, een verrassend leuke achtbaan dus. Een Half Pipe van Intamin had ik al gedaan in Särkänniemi Amusement Park, maar voor mijn vrienden had het een eerste ervaring geworden en zij waren dus ook teleurgesteld om deze te moeten missen.

Het missen van de gesloten attracties was echter niet het enige wat enorm tegensloeg. De operations waren ronduit dramatisch. Enorm traag met gigantische wachtrijen tot gevolg. En als je voor uren wachten een Boomerang en een SLC terugkrijgt, word je daar allesbehalve vrolijk van. Ook voor de houten achtbaan moesten we erg lang aanschuiven terwijl de rij eigenlijk bijzonder kort was. Wat ze daar allemaal uitspookten, was me compleet onduidelijk, maar het was verschrikkelijk. Het toppunt van al was dat ze het lef hadden om op een bepaald moment een applaus te vragen voor de inzet van het personeel. Welke inzet? Welk verdiend applaus? Nee, in Elitch Gardens zien ze mij niet meer terug, of er zal toch heel veel moeten bijgebouwd worden.