Fotoalbum: West-Amerika trip: Lagoon – juli 2023

In juli trokken Themeparkfreaks Laura, Lennert, Rik en Jonathan eropuit naar het westen van Amerika waar ze 3 weken lang zouden toeren door het land. We bezochten heel wat bijzondere plaatsen en we delen dan ook graag de foto’s van onze reis en delen kort onze belangrijkste ervaringen.

 

Lagoon is één van de pretparken waar ik voor de reis begonnen was, enorm hard naar uitkeek. In dit pretpark zijn niet alleen 10 rollercoasters te scoren, maar het is ook één van de twee overgebleven pretparken in de wereld waar je nog twee operationele Schwarzkopf rollercoasters kan terugvinden. Het enige andere park is Nagashima Spa Land in Japan nadat La Feria Chapultepec Magico in Mexico voorgoed de deuren sloot in 2019. Gelukkig werden de twee Schwarzkopf rollercoasters wel gered en verplaatst naar andere pretparken. Enige minpunten vooraf waren dat de nieuwe achtbaan Primordial nog steeds niet geopend zou zijn en dat het pretpark echt heel erg ver ligt van alle andere pretparken. Dit werd pijnlijk duidelijk toen we de dag ervoor op de GPS zagen staan: binnen 900 km rechts afslaan.

Wat de rollercoasters betreft, zal ik beginnen met de twee Schwarzkopfs. Colossus the Fire Dragon is een dubbele looping coaster gelijkaardig aan Teststrecke die vroeger rondreisde op de Duitse kermissen. Deze geeft echt een zalige rit weg! Jet Star 2 is – zoals de naam al doet vermoeden – een Jet Star 2 die we onder andere kennen van het Poolse pretpark Lunapark Robland en de voormalige Rocket uit het Zweedse Furuvik. Een iets zeldzamer model dus dat nog niet al te veel pretparkfans gedaan hebben.

De bekendste achtbaan van het park is ongetwijfeld Cannibal. Deze achtbaanrit start met een lift in een grotere toren waarna een meer dan verticale drop van 116° volgt. De achtbaan werd gebouwd door het Duitse ART Engineering en heeft onder andere 4 inversies in het parcours zitten. Ik was heel benieuwd hoe ik die achtbaan zou vinden, maar deze werd meer dan goedgekeurd!

Een iets minder gelukte creatie is Wicked, een Tower coaster van Zierer met een lancering. Ik had veel meer verwacht van deze rollercoaster aangezien ik in 2018 ook al Impulse uit Knoebels Amusement Resort gedaan had. Dit is een vrij gelijkaardige achtbaan alleen met een verticale liftheuvel in plaats van een lancering. De start van Wicked met de launch is nog leuk, en het parcours is op zich best oké, alleen rammelt de achtbaan echt enorm hard wat de ervaring een beetje teniet doet.

De achtbaan met de minst originele naam is Roller Coaster, een bijzondere oude houten achtbaan die geopend werd in 1921 en dus al meer dan 100 jaar oud is. Deze werd ontworpen door de legendarische John A. Miller en het is enorm fijn dat Lagoon zoveel moeite doet om haar klassiekers te behouden. Momenteel staan er treinen op van Great Coasters International die uiteraard zeer degelijk zijn, maar wat ik altijd zo leuk vind aan die zeer oude houten achtbanen zijn net die oude treinen. De reden dat ik daar zo van houd is omdat je daar veel minder vast in zit en in de letterlijke zin van het woord airtime krijgt gedurende de rit. Dit miste ik met de huidige treinen waardoor de ervaring minder bijzonder was dan ik op voorhand gehoopt had.

Verder heeft het park met Bat nog een eerste generatie Suspended Family Coaster van Vekoma. ART bouwde ook nog een family coaster en hetzelfde deed ook Zierer. Spider is dan weer een spinning coaster van Maurer zoals de Spinning Racer die vroeger op de Duitse kermissen rondreisde. En met Wild Mouse hebben ze ook nog een echte klassieke wilde muis in het park die gebouwd werd door Maurer.

We hebben ons uitstekend vermaakt in Lagoon en het mag zeker gerekend worden tot de absolute topparken van Amerika. De verre autorit was het dus zeker meer dan waard!