Legoland Deutschland kondigt nieuwe pretpark Peppa Pig Park nu officieel aan

Eigenlijk was het al uitgelekt, maar nu kondigt Het Duitse Legoland park officieel aan dat er een tweede park zal komen. Dit nieuwe park zal volledig in het teken komen van het tekenfilmfiguurtje Peppa Pig.

 

Het bekende varken Peppa Pig uit een van de best bekeken kinderprogramma’s aller tijden krijgt in 2024 een eigen themapark in de directe omgeving van het LEGOLAND® Deutschland Resort. Naast het reeds succesvolle Peppa Pig Theme Park in Florida, wordt het eerste onafhankelijke Peppa Pig Park in de EU. Een kleurrijke mix van attracties is gepland als de ultieme eerste pretparkervaring voor kleuters. Naast Duitsland staat er voor 2024 nog een nieuw Peppa Pig Park in de VS gepland in de regio Dallas – Fort Worth.

Het nieuwe park zal gebouwd worden op een stuk grond dat voorheen dienst deed als camperparking, vlak aan de rotonde en niet ver van het hoofdpark.

 

Meerdere attracties

Het pretpark krijgt vijf attracties, meerdere speel- en entertainmentruimtes en een polyvalente zaal. De attracties zouden een achtbaan, een Jumpin Star, een ballonvaart, een boottocht, een dinosaurusrit en een Froghopper zijn. Verder komt er een waterspeeltuin, meerdere speeltuinen, een ontdekkingsparcours en een doolhof.

 

Nog meer Peppa Pig parken

Naast Duitsland staat in 2024 ook de opening van een Peppa Pig Park in de Dallas-Fort Worth, Amerika, op de planning.

 

Bron en foto: Merlin Entertainments