Fins pretpark Vauhtipuisto opent haar tweede achtbaan

Het Finse pretpark Vauhtipuisto, klinkt waarschijnlijk niet meteen bekend in de oren. Dit park is het meest Noordelijke pretpark van dit land en biedt voornamelijk familiale attracties aan. Dit jaar kwam daar een nieuwe achtbaan bij.

 

Vauhtipuisto opende haar deuren in 2011 in het Finse Oulu, het park wordt minder vaak bezocht door pretparkfans, aangezien het ver noordelijk ligt en toch een eindje van de andere Finse pretparken. Toch kan men hier sinds dit jaar al twee achtbanen afvinken.

Haar eerste achtbaan kocht het park over van Djurs Sommerland. Dit is de Big Apple achtbaan die sinds 2015 als Mato Mainio haar rondjes rijdt. Voorheen reed deze op haar vorige locatie haar rondjes als Karlo’s Taxi en dit van 2000 tot 2014.

Ook de tweede achtbaan van het park is een tweedehands exemplaar. Herra Lohikäärme, zoals de baan nu heet, is afkomstig uit het pretparkje Zones Ideapark. Echter werd de baan daar geopend tussen 2006 en 2011, toen het park nog simpelweg Funpark heette. Later kwam dit park nog in handen van de eigenaars van Särkänniemi  en had het de naam Zones by Särkänniemi.

Herra Lohikäärme is een achtbaan van het type Double 8, gebouwd door SBF Visa.

 

De achtbaan op haar vorige locatie.

 

 

Bron en foto’s: Vauhtipuisto