Futuroscope heropent Spinning Coaster zonder spinning functie

In april dit jaar brak er brand uit op de achtbaan Objectif Mars in het Franse pretpark Futuroscope. Het park heeft de achtbaan onlangs terug in dienst genomen, zij het met een kleine aanpassing. De Spinning Coaster spint niet meer want het draaien van de karretjes rond hun eigen as is uitgeschakeld.

 

Futuroscope heeft onlangs Objectif Mars opnieuw heropend. De achtbaan vatte begin april vuur door een defecte lithium-batterij in het tweede karretje van een trein. De brand raakte vrij snel onder controle, 2 personen raakten uiteindelijk gewond. Sinds eind juni is de achtbaan weer operationeel, al heeft het park wel een aanpassing moeten doen. De achtbaan is een Spinning Coaster, wat wil zeggen dat de karretjes rond hun eigen as draaien. Dat is uitgeschakeld om eventuele nieuwe incidenten en brandjes uit te sluiten. Objectif Mars is vanaf heden dus geen Spinning Coaster meer en rijst de vraag of dit voor altijd zal blijven.

 

Objectif Mars werd in 2020 gebouwd door Intamin als een futuristische spinning achtbaan. De achtbaan bevat tal van speciale elementen die het verhaal versterken. Tijdens een ritje op Objectif Mars word je namelijk getest in een trainingscentrum voor astronauten. Er wordt een topsnelheid van 55 km/u bereikt.

 

 

Bron & foto: Futuroscope