Fotoalbums: Tristans’ Franse kwartetje – juni 2023

Op een zonnige zondag in juni besloot Themeparkfreak Tristan enkele Franse parkjes aan te doen. Hij begon met Parc d’Olhain voor de Alpine Coaster en bezocht ook Loos Parc en Ch’ti Parc. Tussendoor bezocht hij ook het dierenparkje Parc des Cytises.

 

Parc d’Olhain

Themeparkfreak Tristan bezocht het recreatiedomein Parc d’Olhain. Dit domein is gelegen in Maisnil-lès Ruitz te Frankrijk. Op dit domein kan je heel wat verschillende activiteiten ontdekken zoals een groot klimparcours, survivalparcours, deathrides, een mini golf en veel meer. Hoofddoel van zijn bezoek was de Alpine Coaster Luge. Deze Alpine Coaster werd gebouwd door Wiegand en heeft een lengte van ongeveer 500 meter.

Parc des Cytises

Om zijn tijd te vullen tot Themeparkfreak Tristan Loos Parc zou bezoeken, ontdekte hij in het Franse Benifontaine het dierenparkje Parc des Cytises. Dit park, dat eigenlijk een openbaar park is, dat gratis te bezoeken is, herbergt ook verschillende dierensoorten. Je kunt er kijken naar papegaaien, lama’s en wallaby’s. Er is ook een kinderspeelplaats, een fitnessparcours, een picknickplaats en diverse andere activiteiten.

Loos Parc

Aangezien Loos Parc recentelijk een nieuwe achtbaan opende met Train de la Mine, besloot Themeparkfreak Tristan opnieuw een bezoekje te brengen. Dit park, dat opgesteld staat op een beperkte oppervlakte, heeft behalve de nieuwe achtbaan nog een ander exemplaar, namelijk Requin, een achtbaan met een haai als trein. Verder heeft het park nog een reuzenrad, een Dombomolen en een paardenbaan.

Ch’ti Parc

Ch’ti Parc is een jong Noord-Frans pretpark gelegen in de regio Hauts-de-France. Het park werd vernoemd naar hoe de rest van Frankrijk de mensen uit deze regio noemt: Ch’ti. In dit parkje vind je voornamelijk kinderattracties, waaronder een achtbaan. Themeparkfreak Tristan bezocht dit parkje in het verleden al een keertje, maar mocht toen niet plaatsnemen in achtbaan Nessie, vanwege het beleid dat volwassenen enkel met een kind mochten plaatsnemen. Maar die regel leek ditmaal niet meer van toepassing en zo kon hij deze credit alsnog afvinken.