Van Kroatië tot Estland: Nederlandse achtbaan doorkruist Europa

De Nederlandse exploitant Jordy Bakker is bezig met een indrukwekkende toer door Europa met zijn nieuwe achtbaan Jumanji. Dit jaar stond de rollercoaster al in 5 verschillende landen opgesteld en overbrugde de attractie meer dan 2000 kilometer.

 

In 2022 kocht de Nederlandse exploitant Jordy Bakker een gloednieuwe attractie aan. Een achtbaan met de naam Jumanji die haar debuut maakte tijdens het lente evenement Mega Lunapark in de Sloveense hoofdstad Ljubljana. In de zomer was de achtbaan dan weer terug te vinden in het Sloveense subtropisch waterpark Terme Catez.

 

5 verschillende landen:

Deze winter was Jumanji opnieuw terug te vinden in de Sloveense hoofdstad Ljubljana tezamen met de oude bekende Tokio Express die jarenlang over de Belgische kermissen rondreisde en ondertussen overgekocht werd door de Sloveense exploitant Lunapark Müller.

In het voorjaar stak Jumanji de grens over naar buurland Kroatië waar deze terug te vinden was in Samobor. Sinds mei toert de Amsterdamse Jordy Bakker in de Balkan landen. Waar deze onder andere aanwezig was in de Letse hoofdstad Riga, de Estse hoofdstad Tallinn en deze zomer verblijft Jumanji van 23 juni tot en met 27 augustus 2023 aan het strand van Šventoji in Litouwen. Later dit jaar keert Bakker terug naar Riga.

Wie graag alle Nederlandse achtbanen uittest, zal hiervoor een verre trip moeten maken aangezien deze voorlopig nog niet in Nederland of haar buurlanden komt. Litouwen lijkt momenteel de beste kans voor ritje te kunnen maken.

Bronnen: Jordy Bakker, Coaster-Count, Themeparkfreaks

Foto’s: Coaster-Count: (Tilen Burnik & Thomas Ryba)