Het verhaal achter: Toxic Garden – Heide Park

In 1999 opende Heide Park haar achtbaan Limit, een zogenaamde SLC-Coaster, gebouwd door Vekoma. In 2023 werd het uiterlijk en de naam veranderd in Toxic Garden. Er kwam ook een achtergrondverhaal bij de attractie.

 

Toxic Garden is een standaard model van de SLC met een hoogte van 33 meter en een lengte van 689 meter. Er wordt een snelheid bereikt van 80 km/u. Tijdens de rit ga je door vijf inversies, waaronder een Sidewinder en Double In-Line Twist. Er rijden twee treintjes over de baan die elk plaats bieden aan 20 personen.

 

Om beter in het Transsylvanië gebied te passen bedacht het park volgend verhaal:

 

De legende van de giftige tuin

Lang geleden plantten machtige demonen kwade zaden om alle levende wezens uit te roeien. Verbluffend mooie vleesetende planten schoten uit de grond en hun felgroene nectar stroomde overal. Het enige waar ze nu naar verlangden was een menselijke prooi.

De verleidelijke geur van de nectar lokte de arme dorpelingen recht in de mond van de enorme planten en daarmee naar hun ondergang. De overlevenden probeerden zo snel mogelijk te ontsnappen. Omdat de strijd tegen de genadeloze wezens zinloos was. Noch bijl noch vuur konden hen verslaan. En de planten waren nog lang niet volgroeid.

 

Het tegengif

Er is maar een tuinman die dapper genoeg is om met zijn moedige helpers bomen te kappen en een beschermende muur te bouwen tegen de zich steeds verder uitbreidende dreiging. Bij toeval vonden ze een tegengif tegen de demonische carnivoren… Ze zagen het gele sap van een omgezaagde Limit-berk op de monsterplanten druppelen. Hierdoor vielen ze niet alleen in een diepe slaap, maar verloren ze ook hun honger naar vers mensenvlees.

Euforisch over hun ontdekking vestigden ze hun hoofdkwartier in een oud, verlaten werkhuis. Daar tapten ze het slaapverwekkende sap van de bijzondere bomen af ​​om het op de planten te kunnen spuiten.

 

Plant Squad

De groep, die sinds de jaren zestig bekend staat als de “PLANT SQUAD”, zocht snel nieuwe moedige helpers om maar één ding te doen: met zelfgemaakte raketrugzakken vlogen ze over Toxic Garden en maakten waanzinnige manoeuvres, om zo de griezelige planten te verdoven. 

Wat jaren geleden begon als een moedige reddingsmissie groeide later uit tot een media-evenement. Sinds 1999 willen steeds meer toeschouwers niet alleen het vliegspektakel zien, maar ook de beroemde Toxic Garden met zijn gevaarlijke planten.

Om er voor te zorgen dat nieuwsgierige toeschouwers van over de hele wereld de gigantische vleesetende planten veilig kunnen blijven bewonderen, zijn er elke dag nieuwe moedige mensen nodig om ervoor te zorgen dat de vraatzuchtige planten niet weer wakker worden… Helaas is er momenteel een gebrek aan personeel.

 

 

Bron en foto’s: Heide Park