Nieuwe achtbaan Lightning opende in Zweeds park Furuvik

In het Zweedse Furuvik is eindelijk de nieuwste aanwinst van het park open gegaan. De gelanceerde family achtbaan van Vekoma met de naam Lightning werd feestelijk geopend in het bijzijn van een 100-tal genodigden.

 

De nieuwste achtbaan haalt zo een snelheid van 75km/u. Het ritverloop kent geen inversie en heeft een totale lengte van 430m, bij de start wordt je gelanceerd  en ga je 17 meter de hoogte in om vervolgens terug richting station te gaan. Daarna volgt een 2de ritje doorheen het park. Hieronder vind je een onride terug.

 

 

Furuvik is een dierentuin en pretpark. Naast tal van dieren bevat het park ook een 17 tal attracties waaronder 3 achtbanen. Deze 3 banen zijn vrij jonge achtbanen, zo opende Fireball in 2017 en Draken in 2020 en dit jaar komt daar dus Lightning bij.

 

 

Bron & foto : Facebook Furuvik