387 Belgische scholen zamelen meer dan 115.000 kg lege batterijen in voor wedstrijd Bebat en Plopsa

Begin dit jaar lanceerde Bebat een grootse inzamelactie voor alle Belgische scholen. De opdracht? Zo veel en zo snel mogelijk lege batterijen inzamelen met hun school of klas. De felbegeerde prijs? Een knotsgekke Jurassic-dag in Plopsa Coo of een leuke dag mét optreden van K3 in Plopsaland De Panne! De inzamelactie werd een groot succes, want in totaal schreven meer dan 48.000 leerlingen en meer dan 5.000 leerkrachten zich in en werden meer dan 115.000 kg lege batterijen ingezameld! Dankzij hun massale mobilisatie krijgen al deze batterijen een tweede leven.

 

Jong geleerd is oud gedaan

Met deze grootschalige inzamelactie voor scholen wilde Bebat vooral kinderen motiveren en sensibiliseren om volop lege batterijen in te zamelen. Missie geslaagd!

 

Guénaël De Mari, juf van De Talententuin te Lendelede, licht toe: “Met twee leerkrachten hebben we de hele school gemotiveerd om deel te nemen aan de inzamelactie en meteen waren alle leerlingen dolenthousiast. Onze leerlingen zijn er zich erg van bewust dat batterijen een tweede leven moeten krijgen en gerecycleerd moeten worden. Het is dan ook heel fijn dat we op een leuke manier ook ons steentje hebben kunnen bijdragen aan het milieu. Dankzij Bebat mochten we bovendien met de hele school een fantastische schoolreis beleven in Plopsaland De Panne.”

 

Met indrukwekkende resultaten als gevolg. In totaal schreven zo’n 387 Belgische scholen zich in voor de wedstrijd, goed voor 48.234 enthousiaste leerlingen en 5.096 gemotiveerde leerkrachten. Zij gaven één voor één het beste van zichzelf en zamelden zo’n 115.000 kg lege batterijen in. Meteen ook het beste bewijs dat het zelfs vanaf jonge leeftijd niet moeilijk is om de juiste inzamelreflex te hebben – jong geleerd is oud gedaan!

 

“De inzamelactie voor scholen was een schot in de roos. We zijn trots op de kinderen die samen met hun familie en leerkrachten op zoek zijn gegaan naar de lege batterijen die thuis verstopt liggen. Via deze wedstrijd hebben we tienduizenden kinderen hun steentje laten bijdragen aan het milieu en hebben we hen het belang doen inzien van het correct inzamelen en binnenbrengen van lege batterijen. Op die manier leren we hen van jongs af aan het juiste inzamelgedrag en kunnen we heel wat gezinnen sensibiliseren. Onze missie is geslaagd,” legt Nele Peeters, Directeur Marketing, Operations & Innovation bij Bebat, uit.

 

Een hoogdag bij Plopsa

De winnende scholen mochten op 8 juni naar Plopsa Coo of op 22 juni naar Plopsaland De Panne voor een onvergetelijke dag. Doordat het aantal winnaars op basis van de eindscores werd aangevuld tot de attractieparken volledig gevuld waren, waren er maar liefst 151 winnende scholen uit heel België, goed voor meer dan 15.000 blije gezichtjes!

 

“Bij Plopsa waren wij meteen te vinden voor het idee om samen met Bebat, via een grootschalige scholenactie, kinderen aan te sporen hun lege batterijen te verzamelen. Op die manier moedigen we klassen en/of scholen aan hun steentje bij te dragen aan de natuur, iets wat volledig in de CSR-strategie van Plopsa past. Wij waren dan ook enorm verheugd de winnaars op 8 juni in Plopsa Coo en op 22 juni in Plopsaland De Panne te ontvangen en de kinderen een onvergetelijke dag te bezorgen”, aldus Kris Biesemans, HSE & CSR Director van de Plopsa Group. “Plopsa is al lange tijd bezig met het nemen van duurzame initiatieven op vlak van recycling, energie-efficiëntie, waterbeheer en maatschappelijke betrokkenheid. Deze inzamelactie in samenwerking met Bebat heeft er, onder andere, ook aan bijgedragen dat wij vorige week de award wonnen voor het VOKA Charter Duurzaam Ondernemen. Iets waar wij uiteraard ontzettend trots op zijn!”, gaat de Director verder.