Universal’s Islands of Adventure sluit Walk Trough attractie Poseidon’s Fury

Het Amerikaanse pretpark Universal’s Islands of Adventure sluit op 9 mei de Walk Trough attractie Poseidon’s Fury. Dit onverwachte nieuws maakte het park via haar website onlangs bekend. Naar eigen zeggen gebeurt dit om plaats te maken voor toekomstige nieuwigheden.

 

Poseidon’s Fury is een zogenaamde walkthrough die je meeneemt naar de Tempel van Poseidon, waarin je op archeologische ontdekkingstocht gaat. Voor je het weet raak je hier betrokken bij het gevecht tussen de God van de zee Poseidon en Heer Darkenon, zijn aardsvijand. De attractie is terug te vinden in het The Lost Continent gebied van het park.

 

 

Poseidon’s Fury opende in 1999 en maakt gebruik van special effecten, lasers, projecties, een watertunnel en live action acteurs. De attractie bleef tussen 2020 en maart 2022 al geruime tijd gesloten voor renovatie, wat het nieuws nu eens zo verrassend maakt.

In 2018 sloot het park ook al de Eighth Voyage of Sindbad stunt show. Deze show ging door in een overdekt amfitheater, nabij Poseidon’s Fury. Op deze manier komt er dus een enorme oppervlakte vrij voor een toekomstig project.

 

Bronnen: Universal, wdwnt

Foto: TPF