Sunkid bouwt eerste Mountain Coaster in Noorwegen

Noorwegen krijgt vanaf deze zomer een attractie bij. In Trysil zal namelijk de eerste Mountain Coaster van het land openen, welke gebouwd wordt door Sunkid.

 

De SkiStar groep, die meerdere skipistes uitbaat, opent in het Noorse Trysil de eerste Mountain Coaster van het land. Dit is een attractie met een sleetje dat over een single rail glijdt in plaats van over een dubbele rail, zoals een Alpine Coaster.  Dit type attractie werd voorheen gebouwd door Brandauer, tot Sunkid in 2019 dit bedrijf overnam.

Voorlopig weten we nog niet hoe lang deze Mountain Coaster precies zal worden. We weten al wel dat wie een ritje wil maken tenminste drie jaar oud moet zijn en begeleid worden door een volwassene. Vanaf acht jaar mag men apart een ritje maken, op voorwaarde dat men zelf kan remmen. Het maximale gewicht dat in een karretje mag plaatsnemen bedraagt 120 kg.

 

Bron en foto: SkiStar