Grote plannen voor Noord-Frans pretpark Bal Parc: 15 nieuwe attracties en ouder doelpubliek

Het Noord-Franse Bal Parc heeft grootste plannen. Het park zal dit seizoen gesloten blijven om zich compleet om te vormen van kinderpretpark tot familiepark. Hiervoor zal het park maar liefst 15 nieuwe attracties openen en er komt ook een nieuwe naam. Bal Parc zal vanaf 2024 door het leven gaan als Fééryland.

 

Ouder doelpubliek:

Het Noord-Franse kinderpretpark Bal Parc, gelegen in Tournehem-sur-la-Hem in de regio Hauts-de-France, heeft grootste plannen. Na een bestaan van ruim 60 jaar, vind het management de tijd rijp om zich van een kinderpretpark om te vormen naar een pretpark waar het hele gezin zich kan amuseren. Tot nog toe was het doekpubliek van Bal Parc kinderen tot maximaal 10 jaar oud. Vanaf 2024 moet het volledige gezin zich kunnen amuseren in het park, ook tieners en de ouders dus.

 

Nieuwe attracties:

Om dit te kunnen realiseren zal het park in heel 2023 gesloten blijven. Bal Parc zal immers volledig veranderd worden. Zo komen er maar liefst 15 nieuwe attracties in het park te staan. Welke dit juist zijn werd nog niet officieel bekendgemaakt, maar op de banner van de aankondiging zien we wel al verschillende nieuwe attracties. Zo zien we een bootvaart, vrijevaltoren, thrillride en ook een nieuwe achtbaan.

 

Nieuwe naam:

Bal Parc behoorde origineel toe aan Hotel Bal, gelegen aan de overkant van de straat. Echter sloot het hotel het park in 2012. Thierry Fééry kocht het park over en heropende het in 2016. Door alle grote veranderingen zal het park dus opnieuw een jaar gesloten blijven, maar deze keer om in 2024 groter te heropenen dan ooit.

Bij het nieuwe doelpubliek hoort natuurlijk ook een nieuwe naam. Die naam werd origineel gekozen want het wordt Fééryland. Dit is natuurlijk een verwijzing naar de eigenaar van het park. De heropening staat gepland voor april 2024.

 

Bron: Bal Parc