Achtbaan Big Bear Mountain geopend in Dollywood

Dollywood heeft zijn nieuwste achtbaan geopend. Het betreft een gelanceerde familie achtbaan uit het assortiment van Vekoma. De nieuwigheid heet Big Bear Mountain.

 

In 2019 opende het Amerikaanse pretpark Dollywood het themagebied Wildwood Grove. Tussen de meerdere familiale attracties opende in dit gebied toen al de achtbaan Dragonflier, een suspended family coaster van Vekoma.Nu is daar de gelanceerde achtbaan Big Bear Mountain bijgekomen. 

Net als Dragonflier stond de Nederlandse fabrikant Vekoma in voor de bouw van de baan. Deze achtbaan wordt aangedreven door een LIM-lancering en tijdens de rit volgen nog twee extra duwtjes door middel van twee LIM-boosts.

De familieachtbaan heeft een topsnelheid van 77 km/u. De baan heeft een hoogte van 20 meter en een lengte van 1216 meter. In totaal bedraagt de ritduur ongeveer 100 seconden. Er zijn geen inversies.

 

 

Bron en foto’s: Dollywood