Opening van achtbaan Gotham City Escape laat niet lang meer op zich wachten in Parque Warner Madrid

Na ruim een decennium zonder nieuwe achtbanen, opent in Parque Warner Madrid komend seizoen een achtbaan van formaat. In een teaser laat het park weten dat de opening voor mei gepland staat.

 

De nieuwe achtbaan is een launch coaster van de gerenommeerde bouwer Intamin en heeft als naam Gotham City Escape gekregen. De rollercoaster is centraal in het park gebouwd en zal zowat één van de eerste dingen zijn die je zal zien, wanneer je het park betreedt.

Een exacte openingsdatum heeft het park nog niet meegedeeld. Enkel de maand mei werd voorlopig bekendgemaakt.

 

De statistieken beloven alvast een spectaculaire achtbaan. De nieuwe sensatie is 45 meter hoog en zal een maximale snelheid van 104 km/u behalen. Daarnaast worden er onderweg vier inversies overwonnen over een lengte van 1010 meter. De rit zal een kleine twee minuten duren.

Voor het thema werd de wereld van superheld Batman gekozen. Het treintje kreeg de look van de batmobiel. Vertrekken doet de rit vanuit het Wayne Mansion. Dit is een fictief herenhuis uit de DC Comics en de woonplaats van Batman.

 

Bron en foto: Parque Warner Madrid