Nieuwe track voor Nemesis arriveert in Alton Towers

Alton Towers heeft met Nemesis de oudste B&M achtbaan van Europa in huis. En die leeftijd begon zich te laten gelden waardoor het park besloot de baan te voorzien van compleet nieuwe track. Nadat de afgelopen weken de oude track verwijderd werd kwamen nu de eerste nieuwe trackdelen toe in het park.

 

Al sinds 1994 rijdt de hangende achtbaan Nemesis haar rondjes in het Britse Alton Towers, een achtbaan die tot op heden geliefd wordt bij pretparkfans wijd en zijd. Maar doorheen de jaren komt er natuurlijk slijtage op zo’n baan, waardoor nu een grootse renovatie bezig is.

Men zal tijdens de werkzaamheden alle trackdelen tussen het hoogste punt van de liftheuvel en de eindrem vervangen. Ook zullen 89 van 119 supports vervangen worden. De nieuwe onderdelen zullen opgevuld worden met zand om zo het geluid meer te dempen, maar ook de trillingen, waardoor haarscheurtjes en dergelijke in de toekomst beperkt moeten zijn.

Onlangs kwamen de eerste nieuwe trackdelen toe in het park. Opvallend is het dat het park koos voor volledig zwarte track met daaronder een soort bloedeffect, in plaats van de oude roestkleurige track.

 

 

Nemesis

Nemesis is een Inverted Coaster die in 1994 gebouwd werd door de Zwitserse achtbaanbouwer Bolliger & Mabillard. Voor de thematisering werd er destijds inspiratie gezocht bij de Griekse Mythologie. Nemesis (Grieks: Νεμεσις) betekent wraak. Nemesis is de meedogenloze godin van de gerechtigde wraak. De thematisering van de attractie stelt een groot monster voor dat gevangen gehouden wordt door 250 ton staal. Het volledige verhaal achter de attractie leest u hier.

Door de hoogtebeperking die het park heeft (men mag niet hoger bouwen dan de bomen), is de attractie half onder de grond gebouwd. De achtbaantrack loopt boven een rode rivier van bloed. De thematisering wordt nu volledig opnieuw geschilderd en hersteld waar nodig. Vorig jaar werd de volledige track gestript van verf en opnieuw geschilderd.

Nemesis komt 13 meter boven de grond uit en gaat 28,7 meter onder de grond, waardoor er een maximale daling is van 31,7 meter. Tijdens de rit van 716 meter wordt er een snelheid van 80,5 km/u bereikt. Tijdens het korte maar zeer intense ritje gaan de bezoekers 4 keer overkop en krijgen ze krachten van 3 G verwerkt.

 

 

Bron en foto: Alton Towers