Nieuwe spinning wild mouse maakt debuut op Duitse kermissen

Op de kermis van Dresden in het oosten van Duitsland is een nieuwe achtbaan in première gegaan. Het zijn de Gebrüder Boos die uitpakken met een gloednieuwe achtbaan. Deze heeft de naam Spinning Mouse gekregen en werd gebouwd door Fabbri.

 

De afgelopen jaren kwamen er heel wat nieuwe kinderachtbanen bij op de Duitse kermissen, maar nu zal er eindelijk ook eens een grotere nieuwe achtbaan geopend worden. Het zijn de Gebrüder Boos die opnieuw in de geldbuidel tasten. De broers kochten in 2021 ook al een nieuwe achtbaan met de kinderachtbaan Family Coaster.  Die werd tot nu toe alleen nog maar opgesteld in het Poolse Holiday Park Szczecin, dat liep van 3 juli 2021 tot en met 5 september 2021.

 

Spinning Mouse:

Hun tweede achtbaan werd eerst aangekondigd onder de werknaam Projekt 28, verwijzend naar de 28ste attractie die de broers aankochten. De attractie heeft nu de naam Spinning Mouse gekregen. Het is meteen een veel groter exemplaar dan de Family Coaster. De Spinning Mouse werd gebouwd door de Italiaanse fabrikant Fabbri.

 

Opvallend is dat de Spinning Mouse heel wat ledverlichting gekregen heeft over het hele parcours. Deze werd voorzien door het bedrijf Fun-Led uit Italië. Met de ledverlichting kunnen er heel wat patronen getoond worden, wat de attractie extra opvallend maakt.

 

De première van de achtbaan was op het Frühlingsvolksfest van Dresden in het oosten van Duitsland. Dit evenement loopt van 8 april tot en met 7 mei 2023. Waar de achtbaan daarna naartoe zal gaan, werd nog niet bekendgemaakt.

 

In Duitsland reizen er heel wat wilde muis achtbanen rond op de kermis. Er zijn maar liefst 11 stuks. Toch is dit nog maar de 4de wilde muis achtbaan met draaiende karretjes in Duitsland. Dit is een heel stuk minder dan in andere landen waarbij bijna alle wilde muis achtbanen draaiende karretjes bevatten op de kermissen.

 

Bron: Kirmes & Park Revue, kirmesforum, Led-Fun, Fabbri

Videos: Led-Fun, Fabbri