Liseberg opent poorten voor 100ste verjaardag en opent nieuwe achtbaan en hotel

Zaterdag 22 april, opende Liseberg de poorten voor het zomerseizoen en vierde hiermee ook 100ste verjaardag. Behalve de poorten opende het park die dag ook de nieuwe achtbaan Luna en haar Grand Hotel Curiosa. 

 

Met veel toeters en bellen en ballonnen en vuurwerk opende Liseberg haar poorten voor de viering van haar honderdjarige bestaan. Dit gebeurde feestelijk aan de vernieuwde ingang. Voor de gelegenheid speelde er een fanfare en mocht de honderdjarige Ester Alléus, die geboren werd op 8 mei 1923, de dag dat ook het park ontstond samen met de 0-jarige Sixten, geboren in 2023 het lintje dorknippen en zo officieel het park openen.

Dit was ook meteen de dag dat het park haar nieuw hotel Grand Hotel Curiosa opende. Dit hotel heeft 457 kamers waar telkens minstens vijf bedden staan.

Ook opende het park haar nieuwste achtbaan Luna. Luna is een baan van het type Family Boomerang en is de hoogste en snelste achtbaan in haar soort. Luna is namelijk 33,5 meter hoog, 242 meter lang en bereikt een snelheid van 68 km/u.

 

 

Bron en foto’s: Liseberg