Karls Tourismus groep opent meerdere nieuwe kinderachtbanen in haar parken

De Duitse pretparkgroep Karls Tourismus opent dit jaar weer heel wat nieuwigheden in haar parken. De meest opvallende investeringen worden meerdere achtbanen, speciaal voor kinderen. Het gaat hier niet over traditionele achtbanen met een motor, maar de ouders moeten zelf zorgen dat het karretje de kettinglift opgaat.

 

De snel groeiende groep Karls Tourismus blijft jaarlijks investeren in haar parken en ook in nieuwe parken. De komende jaren mogen we behalve het uitbreiden van de bestaande parken nog heel wat nieuwe parken verwachten.

Ditmaal investeert de groep onder andere in zeven nieuwe kinderachtbanen die de naam Knollis Mini K2 krijgen. Elke volwassene die denkt snel zeven nieuwe credits te kunnen scoren, moeten we jammer genoeg teleurstellen, want de achtbanen hebben een lengte -en gewichtsrestrictie.

Het gaat namelijk over achtbanen waarbij een kind van maximaal 40 kilo en een maximumlengte 1,50m plaatsneemt in een karretje dat omhoog gaat op de kettinglift doordat een volwassene op een fiets trapt en zo de ketting aandrijft.

De eerste achtbanen van dit type openen dit jaar in Karls Erlebnis-Dorf Koserow, Karls Erlebnis-Dorf Zirkow en Karls Erlebnis-Dorf Warnsdorf, dat hiermee meteen haar eerste achtbaan krijgt. Karls Erlebnis-Dorf Rövershagen krijgt twee baantjes van dit model, net als Karls Erlebnis-Dorf Elstal. Dit laatste park opende eerder dit jaar al de Big Apple achtbaan Erdbeer Raupenbahn en opent in juni ook nog de Monorail Coaster Wolken-Express.

 

Bron en foto: Karls, RCDB