Parc Du Bocasse ruilt oude achtbaantrein in voor nieuwe

Het Franse pretpark Parc Du bocasse nam afgelopen winter afscheid van de achtbaantrein die op Speedy Gonzalès stond. Deze achtbaan staat sinds 2006 in het park en had nood aan een nieuwe. Daardoor kreeg de baan nu de naam Speedy.

 

Met de boodschap dat Speedy Gonzales weer naar zijn land van herkomst Mexico verhuisde, kondigde het Franse pretpark Parc Du Bocasse aan dat haar achtbaan Speedy Gonzales afgelopen winter een nieuwe trein kreeg.

 

Speedy Gonzales

 

Het gaat om een trein die ditmaal niet door L&T Systems gebouwd werd, maar door Preston en Barbieri. L&T Systems hield op met bestaan en Preston & Barbieri kocht de oude plannen en tekeningen van L&T Systems op.

Door de aankondiging was er even verwarring, want vele bezoekers en zelfs RCDB dachten eerst dat het ging om een compleet nieuwe achtbaan. Dat bleek niet zo te zijn. De baan werd ook opnieuw geschilderd.

 

 

Bron en foto: Parc Du Bocasse, RCDB