Hersheypark toont vooruitgang bouwwerken RMC-achtbaan

Het Amerikaanse pretpark zal later dit jaar de RMC-achtbaan Wildcat’s Revenge openen. Na maanden van bouwen toont het park hoe ver deze al gevorderd zijn. Op de eerste ritjes lijkt het nog wel even wachten, maar de baan ziet er ondertussen best indrukwekkend uit.

 

Vorig jaar maakte Hersheypark, een pretpark gelegen in de Amerikaanse staat Pennsylvania, bekend dat het de achtbaan Wildcat een RMC-conversie zou geven en transformeren tot Wildcat’s Revenge. In een filmpje en een reeks foto’s zien we dat er al heel wat stalen track geplaatst is.

 

 

In volgend filmpje zien we hoe het hoogste punt, de lifthill, geïnstalleerd wordt.

 

De oude Wildcat opende in 1996 en werd gebouwd door het Amerikaanse bedrijf Great Coasters International. Deze baan was 32,2 meter hoog, 970,2 meter lang en behaalde een snelheid van 80,5 km/u.

 

Wildcat’s Revenge wordt 42,7 meter hoog en krijgt een lengte van 1070 meter lang. Tijdens de rit gaan gasten doorheen vier inversies en behalen een maximale snelheid van net geen 100km/u. De inversie elementen zijn een Step-Up Under Flip, Zero-G Stall en een Zero-G Roll. De opening is voorzien voor de zomer van 2023.

 

Bron en foto’s: Hersheypark