Walibi Rhône-Alpes bevestigt spectaculaire Hot Racer achtbaan voor 2024

Groot nieuws uit Frankrijk. Daar heeft Walibi Rhône-Alpes bevestigd dat het zal uitpakken met een spectaculaire Hot Racer achtbaan van Intamin. Deze zal openen in 2024 en wordt gebouwd om de 45ste verjaardag van het pretpark te vieren.

 

Het was al een tijdje bekend dat Walibi Rhône-Alpes in 2024 een achtbaan zou openen. Deze zal komen te liggen in Exotic Island, het nieuwe themagebied dat in 2022 werd geopend. Ook was al eerder bekendgemaakt dat deze achtbaan zal gebouwd worden door de Zwitserse fabrikant Intamin Amusement Rides. Dit werd in 2021 aangekondigd na de succesvolle samenwerkingen tussen Intamin en Compagnie des Alpes, het moederbedrijf van het park. Deze samenwerkingen gebeurde onder andere met Kondaa in Walibi Belgium en Toutatis in Parc Astérix.

 

Hot Racer:

De laatste dagen doken er geruchten op dat de nieuwe achtbaan er niet zomaar eentje zou worden, maar dat het om een Hot Racer zou gaan. Dit is een gloednieuw type achtbaan van Intamin waarvan er momenteel slechts nog maar 1 achtbaan bestaat. Deze is Big Dipper in het Australische pretpark Luna Park in Sydney die daar opende op 26 december 2021. De geruchten ontstonden nadat er bouwplannen uitlekte waarop een lay-out van dergelijke achtbaan te zien is.

 

Ondertussen heeft Walibi Rhône-Alpes bevestigd aan de Nederlandse pretparkwebsite Looopings dat ze inderdaad van plan zijn om een Hot Racer achtbaan te openen. Alleen is de lay-out die op de plannen staat, niet de definitieve lay-out. Een Hot Racer achtbaan van Intamin kenmerkt zich aan de track die bestaat uit 1 dikke rail waarop treintjes rijden waarin 7 personen achtereen kunnen plaatsnemen. Iedere inzittende zit dus alleen in een van de zeven karretjes.

De achtbaan in Australië bevat twee lanceringen, een Non Inverting Loop en twee inversies, dit zijn momenten waarop de bezoekers overkop gaan. De maximale snelheid bedraagt daar 72 km/u. Wat de statistieken zullen worden voor de achtbaan in Frankrijk, is nog niet bekendgemaakt. Het park belooft spoedig meer details vrij te geven.

Het is dus nog maar de tweede keer dat een dergelijke achtbaan gebouwd wordt. Het spreekt dan ook voor zich dat Walibi Rhône-Alpes hiermee een Europese primeur te pakken heeft.

 

Grote investeringen:

De nieuwe achtbaan past in een reeks van andere grote investeringen die door het park gedaan werden de afgelopen jaren. Zo werden er verschillende nieuwe themagebieden geopend. Kwamen er heel wat nieuwe familieattracties bij en werden oude attracties opgeknapt. Ook het waterpark wordt momenteel compleet vernieuwd. Onlangs openden ook verschillende nieuwe achtbanen met The Gravity Group houten achtbaan Timber in 2016 en de Gerstlauer Infinity Coaster Mystic in 2019.

 

 

Bron: Looopings

Foto: Luna Park Sydney