Uitgelicht: Objectif Mars – Futuroscope

In 2020 werd in het Franse park Futuroscope een achtbaan geopend die de naam Objectif Mars kreeg. De achtbaan neemt je mee op een reis richting de planeet Mars en bevat heel wat bijzonderheden. Zo word je meermaals gelanceerd en rijd je doorheen een darkride gedeelte. Maar het meest speciale aan deze rollercoaster is zeker het vrijeval element.

 

 

Objectif Mars werd gebouwd door het Zwitserse bedrijf Intamin Amusement Rides, ze kostte een slordige 22 miljoen euro. Dit geld werd deels gespendeerd aan de achtbaan die op dat ogenblik nog uniek was in de wereld, maar ook voor een groot deel in het indoorgedeelte van de baan.

De rollercoaster neemt je mee op ruimtereis naar Mars. Tijdens het darkride gedeelte word je als het ware klaargestoomd om dit avontuur aan te gaan, hier wordt gebruik gemaakt van vuur en wind en andere speciale effecten.

Objectif Mars heeft draaiende karretjes en bevat ook een Vertical Drop Track element waarbij de trein, inclusief bezoekers en track, 4 à 5 meter valt. Het is de eerste keer in de wereld dat dergelijk uniek element geïnstalleerd wordt op een spinning coaster.

Deze achtbaan heeft een lengte van 500 meter en bereikt een snelheid van 55 km/u. Tijdens de rit word je na het darkride gedeelte gelanceerd door een bandenlancering en halverwege zit er nog een boost in de baan die via een bandenlancering verloopt.

Over deze achtbaan rijden vier treintjes met elk plaats voor 12 personen. Wie een ritje wil maken kan dat vanaf een minimumlengte van 110 cm onder begeleiding en vanaf 120 cm zonder begeleiding.