Fotoalbums: VAE-trip 2023: Island of Legends & Al Shaab Village – januari 2023

Begin 2023 trokken 8 Themeparkfreaks uit België en Nederland naar de Verenigde Arabische Emiraten. Om daar niet alleen de gekende Emiraten Dubai en Abu Dhabi uitgebreid te ontdekken, maar ook de andere 5 minder gekende Emiraten zijnde Sharjah, Ajman, Umm Al Qaywayn, Ras al-Khaimah en Fujairah. We brengen dan ook graag verslag uit vanuit alle pretparken van de VAE.

 

Vandaag nemen we jullie mee naar twee outdoor pretparkjes in de Emiraat Sharjah.

 

Island of Legends:

Island of Legends is een outdoor park gelegen in de Emiraat Sharjah dat opende in 1979 en daarmee het oudste pretpark van de VAE is. Na een lange sluiting en grondige renovatie opende in 2014 de eerste achtbaan met Worm Train. Die bleef er staan tot 2017 want toen sloot het park opnieuw voor een lange renovatie. In 2018 opende dan de huidige achtbaan Baz Coaster Ride, een Speedy Coaster van Zamperla die blijkbaar erg vaak gesloten is maar wij wel zonder problemen konden scoren. Naast een lage inkomprijs waarbij twee attracties in de toegangsprijs inzitten (het reuzenrad en de parktrein) dien je nog per attractie bij te betalen.  

Al Shaab Village:

Al Shaab Village is een outdoor pretpark gelegen aan het gelijknamige shoppingcenter gelegen in de Emiraat Sharjah. Het wordt uitgebaat door Happy Fun die verschillende pretparken uitbaat in de VAE. Sinds 2013 staat hier de achtbaan Family Ride die gebouwd werd door het Turkse DAL Amusement Rides. In dit park staan nog verschillende andere attracties zoals een schommelschip en een 12D simulator. In het shoppingcenter is er ook een schaatsbaan terug te vinden.