Testritten nieuwe achtbaan Liseberg gaan van start

Liseberg viert dit jaar haar 100ste verjaardag! Daarom pakt het park uit met het nieuwe themagebied Luna Park en de achtbaan Luna. Daarnaast is men ook een hotel aan het bouwen en komt er een waterpark. De eerste testritten vonden deze week plaats.

 

Na wekenlang bouwen is de achtbaan Luna voor het eerst tot leven gekomen in Liseberg. Deze achtbaan wordt geopend ter ere van de 100ste verjaardag van het park. Luna is een baan van het type Family Boomerang en is de hoogste en snelste achtbaan in haar soort. Luna is namelijk 33,5 meter hoog, 242 meter lang en bereikt een snelheid van 68 km/u.

 

De testritten

 

We worden meteen ook verwend door een allereerste POV onride-video, zodat we al een beetje het gevoel krijgen van wat deze baan te bieden heeft.

 

 

Bron en foto’s: Liseberg