Nieuw stroopwafelhuysje geopend in de Efteling

 

De Efteling heeft onlangs een nieuw horecapunt geopend, namelijk het stroopwafelhuysje Kogeloog. Kogeloog is te vinden in het Sprookjesbos recht tegenover Langnek. Vroeger was Kogeloog een plek waar je ijsjes kon kopen, dat is nu veranderd naar stroopwafels.

 

Het ijssalon Kogeloog, dat je kan vinden in Het Sprookjesbos van de Efteling, verkoopt geen ijs meer. Het horecapunt is omgetoverd naar een Stroopwafelhuysje. Vroeger kon je recht tegenover Langnek ijsjes kopen bij dit punt maar de Efteling heeft dit veranderd naar stroopwafels. Uiteraard kunnen de stroopwafels samen met een warm of koud drankje genuttigd worden en worden ze vers gemaakt. Je kan kiezen uit een warme stroopwafel, die 3 euro kost of een koude stroopwafel met dip. Die laatste kost 3 euro en 75 cent waar je de keuze hebt uit witte of melkchocolade dip met verschillende toppings.

 

Bij Kogeloog zijn er ook blikken met 250 gram stroopwafels te koop. Op de bewaarblikken staat er telkens een verschillende afbeelding, zo kan je kiezen uit Holle Bolle Gijs, Het Huis van de Vijf Zintuigen of Langnek. De blikken hebben een diameter van 10 centimeter en een hoogte van 11 centimeter. De naam van het horecapunt verwijst naar 1 van de Zes Dienaren, een sprookje waar ook Langnek een grote rol speelt. Het horecapunt is elke dag geopend tussen 10 uur ‘s ochtends en 18 uur ‘s avonds. De Efteling raadt wel aan om de actuele openingstijden te checken in de Efteling-app.

 

Bron & foto: Efteling