Legoland Windsor begint aan de bouw van een vakantiedorp

Het Britse Legoland Windsor is begonnen aan de bouw van een nieuw vakantiedorp. In dit vakantiedorp worden miljoenen euro’s geïnvesteerd en het zal uniek worden in het Verenigd Koninkrijk.

 

Legoland Windsor zal in het voorjaar van 2024 haar vakantiedorp openen, hiervoor investeert het park ongeveer 40 miljoen euro. Het Legoland Woodland Village zal 150 lodges krijgen die mooi in de natuur gelegen zijn.

Het terrein van 4 hectare, dat is ontworpen in het bosgebied en rond het meer van het resort, zal ook betoverende natuurpaden herbergen, compleet met een verbazingwekkende verscheidenheid aan dieren gebouwd met legostenen, een amusementsruimte voor het hele gezin, een restaurant op het terrein. Je zal er ook zelf creatief kunnen zijn met legoblokjes en naar verhalen kunnen luisteren.

De energie die het park nodig heeft zal volledig opgewekt worden zonder fossiele brandstoffen te gebruiken. Dit wordt dan ook de eerste volledig koolstof neutrale accommodatie die Merlin Entertainments bouwt in een van haar parken wereldwijd.

Merlin Entertainments en LEGOLAND Windsor zullen dit bereiken door met The Carbon Trust samen te werken aan de ontwikkeling van een robuust koolstofreductieplan, dat gebruik zal maken van koolstofarme technologieën.

Bron en foto’s: Legoland Windsor