Lake Compounce houdt houten achtbaan Wildcat dit jaar gesloten voor renovatie

De houten achtbaan Wildcat zal dit jaar gesloten blijven in het Amerikaanse pretpark Lake Compounce. Deze klassieker uit 1927 zal een grote renovatie ondergaan, om ze weer genietbaar te maken.

 

Lake Compounce maakte bekend dat een grote renovatie uitgevoerd zal worden op de houten achtbaan Wildcat, die 90 jaar geleden geopend werd. Deze nog steeds populaire achtbaan werd de laatste jaren best ruw genoemd en precies daarom wil het park nu een jaar lang gaan werken om de baan voor de toekomst te bewaren en weer genietbaar te maken.

Het is niet de eerste keer dat men werken uitvoert aan de baan, want in 2017 onderging de baan nog een grootse retracking. Wat de komende werkzaamheden zullen inhouden is momenteel nog niet bekendgemaakt.

 

Geschiedenis

Wildcat werd geopend in 1927. Deze achtbaan werd gebouwd door Charlie Dinn. In 1986 werd de achtbaan volledig herbouwd door Curtis D. Summers en Philadelphia Toboggan Coasters, Inc.  In 2004 kwam er opnieuw een retracking, eentje van de laatste bunny hops op de track. In 2006 kwamen er nieuwe magnetische remmen op de baan, waardoor er gewerkt kon worden met twee treintjes in plaats van één. Ook in 2017 onderging Wildcat een grote renovatie, hierbij werden grote delen van de track vervangen.

 

 

Bron en foto: Lake Compounce