Tropical Islands opent langste dubbele racer-waterglijbaan ter wereld

Het Duitse waterpark Tropical Islands opende onlangs een recordbrekende nieuwe waterglijbaan. Het gaat om de 21 meter hoge Double Racer glijbaan, waarbij je tegen elkaar racet. De nieuwe raceglijbaan Double Racer vervangt een blauwe snelle glijbaan.

 

Na een bouwperiode van ruim een ​​half jaar opende onlangs de Double Racer glijbaan in Tropical Islands. Vanaf een hoogte van 21 meter racen de bezoekers tegen elkaar in een parcours van 213 meter lang. Men kan tijdens het glijden elkaar zien door enkele transparante en enkele open delen van de glijbaan. Bij de uitgang van de glijbaan toont een digitaal displaybord de tijd die je afgelegd hebt.

Het Nederlandse bedrijf Watergames & More stond in voor de bouw van deze glijbaan. Double Racer verhoogt ook de capaciteit van het park. Waar de oude glijbaan een capaciteit had van 120 personen per uur, kunnen er nu 200 personen per uur glijden. Om plaats te nemen moet je tenminste 12 jaar oud zijn en 1,20 meter groot zijn.

 

Bron en foto’s: Tropical Islands