Kermisachtbaan Batman verhuist naar Ierland

De Engelse exploitant James Stokes heeft zijn achtbaan Batman verkocht. Het gaat om een wilde muis achtbaan met draaiende karretjes die tot nu toe al in Zweden en het Verenigd Koninkrijk rondgereisd had. De achtbaan verhuist nu naar Ierland.

 

Een Ierse exploitant heeft de Batman achtbaan van de Britse exploitant James Stokes overgekocht. Het gaat om een wilde muis achtbaan met draaiende karretjes die gebouwd werd in 2004 door de Italiaanse fabrikant Fabbri. De achtbaan is 10 meter hoog en tijdens de rit worden er krachten van 2,5 G bereikt.

 

Zweden:

De achtbaan werd origineel aangekocht door de Zweedse exploitant Axels Nöjesfält in 2004. Hij reisde er mee rond op de Zweedse kermissen tot en met 2005. Daarna stond de achtbaan in 2006 in het Zweedse pretpark Malmö Folkets Park dat eveneens uitgebaat wordt door de exploitant.

In 2007 en 2008 stond de achtbaan in het Zweedse pret- en dierenpark Furuvik. Van 2009 tot en met 2013 keerde de achtbaan terug naar Malmö Folkets Park. Hierna komt de achtbaan enkele jaren in opslag te liggen.

 

Verenigd Koninkrijk:

In 2017 krijgt de achtbaan een nieuw leven in Fun Land, vroeger gekend onder de naam Tir Prince Family Funfair, gelegen in Towyn in Wales. Daar blijft de achtbaan tot en met 2021. Hierna koopt de Britse exploitant James Stokes de rollercoaster over en toert er in 2022 mee rond op de Britse kermissen. De achtbaan komt onder andere in Knutsford, Blackpool en Manchester terecht.

 

Ierland:

Maar aan dat Brits avontuur komt nu een einde. Welke Ierse exploitant de rollercoaster nu heeft overgekocht, is op moment van schrijven nog niet helemaal duidelijk. Wel was de achtbaan aanwezig van 3 maart tot en met 19 maart op de Brunswick Moviebowl in het Ierse Derry.

 

Bron: Coaster-Count

Foto: Jonathan Sansens (Themeparkfreaks.eu)