Fotoalbum: Disney’s Animal Kingdom – februari 2023

Animal Kingdom is met 200 hectare in oppervlakte het grootste park van het Walt Disney World Resort in de Amerikaanse staat Florida. Het themapark opende in 1998 en is daarmee ook het jongste park van het hele resort. Animal Kingdom is opgebouwd rondom Walt Disney’s idee over hoe een dierentuin er moet uitzien, maar door de vele attracties die er doorheen de jaren toegevoegd werden valt het park niet uitsluitend meer onder de categorie ‘dierenpark’. Het is vooral het themagebied Pandora – The World of Avatar dat bezoekers met open mond van verbazing laat gapen naar de vele decoraties die zowel (héél) groot als klein kunnen zijn. Ook hier vinden we toonaangevende attracties als Avatar Flight of Passage en Na’Vi River Journey terug. Andere benoemingswaardige attracties van het park zijn DINOSAUR (hier worden inzittenden achterna gezeten door een grote carnivoor), Kilimanjaro Safari (misschien wel de ‘signature-attractie’ van het park waar je je op een echte Afrikaanse safari waant) en Expedition Everest (de enige nog operationele achtbaan van het park, maar wel eentje die iconisch en indrukwekkend is).