Efteling Monopoly krijgt een update

De Efteling-variant van het gezelschapsspel Monopoly krijgt een update. Het spel is sinds 2018 te koop en sindsdien is er heel wat veranderd in het park. Daarom besloot het Nederlandse themapark om het spel aan te passen.

 

Sinds 2018 kan je een Efteling-variant kopen van Monopoly. In deze variant van het populaire gezelschapsspel koop je geen straten maar attracties uit de Efteling. Ook de nutsvoorzieningen en stations werden aangepast naar verblijfsaccommodaties en shows. Uiteraard vind je er ook geen kans- en Algemeen Fondskaarten terug maar wel Kleine Boodschap- en Schatkistkaarten.

 

Het park is de afgelopen 5 jaar veel veranderd. Zo zijn er heel wat attracties verwijderd en vervangen door nieuwe attracties, die uiteraard nog niet op het bord stonden. Hieronder alvast een overzicht van de wijzigingen op het spelbord:

 

  • Vogel Rok is Wereld van Sindbad geworden
  • Monsieur Cannibale is Max & Moritz geworden
  • Spookslot is Fabula geworden
  • Polka Marina is Nest! geworden

 

Daarnaast zijn uiteraard ook de bijhorende kaarten aangepast in het spel. Wie de aangepast variant wil kopen, kijkt best eerst op de achterzijde van de doos. Daarop zie je de nieuwe attracties staan! De kans bestaat namelijk dat je de verouderde versie aankoopt. De adviesprijs voor Efteling Monopoly is €55 en is te koop in de Efteling-souvenirwinkels en bij de betere speelgoedwinkels in Nederland.

 

 

Bron & foto: Efteling