Efteling deelt een blik achter de schermen bij renovatie Droomvlucht

De Efteling heeft onlangs een filmpje gedeeld waarin een blik achter de schermen krijgen bij de grote onderhoudsbeurt van Droomvlucht. Zo zien we in het filmpje dat er heel wat gebeurd is en dat er bij de heropening van de attractie ook voor het eerst elfjes met een andere huidskleur terug te vinden zijn in Droomvlucht.

 

Sinds 31 oktober 2022 is de darkride Droomvlucht gesloten voor een gigantische onderhoudsbeurt. De afgelopen 4 maanden is er heel wat gebeurd in de attractie, al zullen we daar nu ook niet zo heel veel van merken. Zo heeft het park 260 stalen stukken handmatig laten vervangen tussen de ‘ruggengraat’ en ‘looppijpen’ van het track en zijn er maar liefst 543 lampen vervangen. De oude halogeenlampen zijn veranderd door LED-lampen, die uiteraard minder energie verbruiken. Daarnaast kan men met de nieuwe LED-verlichting sommige plaatsen en zaken beter accentueren, iets wat de sfeer en beleving in de attractie ten goede komt. Naast het vele vervangen heeft het park ook een heleboel defecten opgelost. Zo zal het nu weer opnieuw gaan regenen in het Zompenwoud.

Als laatste heeft de Efteling ook enkele zaken veranderd in de attractie. Zo zijn sommige bloemen opgefrist of vervangen door nieuwe bloemen in allerlei kleuren. Ook de bewoners van de populaire attractie zitten in het nieuw. De kleren zijn weer fris en sommige elfjes gaan nu door het leven met een donkere huidskleur. Het park wil met deze actie ervoor zorgen dat iedereen die de Efteling bezoekt zich kan herkennen in de figuurtjes uit de Efteling. Vooral voor kinderen kan dit belangrijk zijn. Droomvlucht opende in 1993 en is ontworpen door de Efteling-ontwerper Ton van de Ven. Op zaterdag 4 maart zal Droomvlucht opnieuw zijn deuren openen, het is wel nog onzeker of de Hemelburchten-scène al volledig afgewerkt zal zijn.

 

 

 

Bron & foto: Efteling