Eerste testritten Batman Gotham City Escape gaan van start en bestaande achtbaan krijgt andere naam

Parque Warner in Madrid is begonnen met het testen van de nieuwe achtbaan, Batman Gotham City Escape. De Intamin Launch Coaster wordt dit jaar geopend in het Spaanse pretpark en krijgt zoals de naam al doet vermoeden een Batman-thema.

 

Batman Gotham City Escape

Eind februari zijn beelden opgedoken op Coaster Hub, een Instagrampagina rond achtbanen waarop te zien is dat Parque Warner bezig is met het testen van de nieuwe Intamin Launch Coaster. De achtbaan zal de naam Batman Gotham City Escape krijgen en zal dit jaar openen. De statistieken van de achtbanen beloven alvast een spectaculaire achtbaan. Zo zal de achtbaan maar liefst 45 meter hoog zijn en een snelheid halen van 104 km/u. Daarnaast worden er onderweg 4 inversies overwonnen over een lengte van 1.010 meter, de rit duurt uiteindelijk 1 minuut 51 seconden. Er is gekozen voor LSM-lancering (Linear Synchronous Motors).

 

 

Shadows of Arkham

Naast de komst van de nieuwe achtbaan, is ook één van de huidige achtbanen van naam veranderd. Batman: Arkham Asylum zal nu door het leven als Shadows of Arkham. De achtbaan in kwestie is een B&M Inverted Coaster die al sinds 2002 in het park staat. Bij opening had de achtbaan nog een andere naam, namelijk Batman La Fuga. Net zoals de nieuwe achtbaan vind je deze B&M in het DC-Superheroes gebied terug. Of de naamsverandering iets te maken heeft met de komst van Batman Gotham City Escape is nog onduidelijk.

 

 

Bron: Coaster Hub (Instagram), RCDB, Parque Warner

Foto: Parque Warner