Uitgelicht: Speed Chenille – Kingoland

Het jonge pretpark Kingoland opende de deuren voor het eerst in 2014. Bij opening van het park waren er tal van attracties waaronder twee achtbanen. De kleinste achtbaan daarvan is Speed Chenille.

 

 

Speed Chenille is een Powered Coaster gebouwd door de Franse fabrikant Soquet. Het treintje rijdt doorheen een track die zeer laag bij de grond blijft en ovaalvormig is. Exacte statistieken zijn jammer genoeg niet beschikbaar. In de trein is plaats voor 12 personen.

Voordat Speed Chenille naar Kingoland kwam stond die al in enkele andere parken. De achtbaan opende in 1992 voor het eerst in het Franse pretpark Jardin d’Acclimatation, waar ze door het leven ging als Chenille. In 2001 sloot de baan in dit park en verhuisde naar het Franse pretpark Fami P.A.R.C, daar opende ze in 2012 en behield de naam Chenille. Dit park sloot de deuren voorgoed in 2012 en dus kwam de achtbaan weer op de markt en werd ze uiteindelijk door Kingoland opgekocht.

Wie graag een ritje maakt in deze rollercoaster moet minstens 100 cm groot zijn en begeleid worden door een volwassene. Vanaf 130 cm mag men zonder begeleiding plaatsnemen.