Toverland toont beelden van jaarlijkse retrack Troy

Zoals dat ieder jaar het geval is, is Toverland ook deze winter bezig met een stuk van de houten achtbaan Troy te retracken. Dit jaar is de flythrough door het station aan de beurt.

 

Retrack flythrough station

De houten achtbaan Troy ondergaat momenteel een retrack. Iedere winter, tijdens de wintersluiting neemt Toverland de achtbaan onder handen en wordt er een stuk geretracked. Dat is ook dit jaar weer het geval. Deze keer is de flythrough door het station aan de beurt. Dat is de plek waar je door het station heen raast. Voor het eerst wordt op dit stuk alle houtlagen van de rails vervangen. Een noodzakelijk iets, want de rails vangen nu eenmaal hoge krachten op. Ieder jaar kiest het park een andere plek uit, zodat Troy na 10 jaar een volledig retrack heeft gekregen. Dit komt de soepelheid van de baan, alleen maar ten goede. Het horeshoe-gedeelte voor de flythrough krijgt dan weer een nieuwe constructie. Deze wordt ter plekke vervangen, een behoorlijk arbeidsintensieve klus.

 

Dakwerken station en wisselgebouw

Naast de retrack krijgen het station en het wisselgebouw (daar waar je in de remmen gaat) een nieuw dak. Beide gebouwen worden dus onder handen genomen waar de houten daken vervangen worden door nieuw hout.

 

Nieuwe ketting lifthill

Ook de ketting op de lifthill wordt vervangen. Door de vele ritjes is het nodig om deze mechanische onderdelen te vervangen. Naast de ketting worden ook de tandwielen vervangen.

 

Bron en foto’s: Toverland