Technopolis host Factory of the Future Awards

Onlangs werd in Technopolis de rode loper uitgerold voor de 9e editie van de Factory of the Future Awards. Technopolis zorgde niet alleen voor een inspirerende setting, maar ook voor de presentatie en ging op voorhand achter de schermen van de vijf winnende bedrijven vloggen.

 

Een inspirerende setting

Op dinsdag 7 februari werden in Technopolis de Factory of the Future Awards uitgereikt. Hierop waren een paar honderd vertegenwoordigers van innovatieve productiebedrijven en sectoren uit alle hoeken van Vlaanderen aanwezig. Zij waren getuige hoe Altachem, Pomuni Frozen, Barry Callebaut, VCST en Sanofi dit jaar het felbegeerde label van “Factory of the Future” in de wacht sleepten en hoe TotalEnergies Ertvelde, Vandemoortele, Audi en Daikin hun label wisten te verlengen. Vlaams minister Jo Brouns kon er op het nippertje niet bij zijn, maar had anders met veel plezier de awards persoonlijk overhandigd.

 

“Vlaanderen is een absolute topregio als het gaat om innovatie. We behoren tot de wereldtop inzake investeringen in onderzoek en onze grijze massa is ons belangrijkste exportproduct. Ik ben dan ook verheugd dat Technopolis dit jaar de Factory of the Future-awards uitreikt en zo onze meest innovatieve bedrijven in de spotlights zet. Uit alle hoeken van Vlaanderen zetten deze innovatieve productiebedrijven het toonbeeld uit van onze Vlaamse economie.”

Jo Brouns – Vlaams minister van Innovatie

 

De Factory of the Future Awards zijn een initiatief van Agoria & Sirris en de industriefederaties essenscia (chemie en life sciences), Fedustria (textiel, hout en meubel) en Fevia Vlaanderen (voeding), in samenwerking met innovatieclusters Catalisti, Centexbel, Wood.be en Flanders’ FOOD.

Het is natuurlijk geen toeval dat de organisatoren Technopolis kozen als locatie om de meest vooruitstrevende productiebedrijven van Vlaanderen in de kijker te zetten.

 

“Events zoals de Factory of the Future Awards horen gewoon thuis in Technopolis. Niet alleen ademt Technopolis wetenschap en technologie, het doet er alles aan om de toekomst van innovatieve en duurzame bedrijven te verzekeren door toekomstige generaties aan te sporen er later met STEM aan de slag te gaan.”

Ester Blockx – Marketing & Sales Director Technopolis

 

Technopolis haalde dan ook alles uit de kast om dit exclusieve event eer aan te doen. Van de stijlvolle inrichting tot de sfeervolle verlichting en de excellente catering: elk aspect werd tot in de puntjes verzorgd.

 

Vlogs voor nog meer inspiratie

Technopolis deed dan ook meer dan alleen haar evenementenhal Einstein ter beschikking stellen. Zo viel aan Technopolis-vlogger Emiel Dehouwer de eer te beurt om de volledige ceremonie te presenteren. Ter voorbereiding van het event trok hij met collega vlogger Zanne Geysen achter de schermen van de vijf winnende bedrijven. Samen zorgden ze voor vijf korte video’s in de intussen kenmerkende Technopolis-stijl: spontaan, eigentijds en vooral een plezier om naar te kijken. 

De video’s werden op de uitreiking getoond en zullen via de kanalen van de organisatoren en de winnaars verspreid worden, zodat ze ook andere bedrijven kunnen inspireren.