Dennlys Parc opent dit jaar de nieuwe attractie Alcyon

Na enkele moeilijke seizoenen door de coronacrisis mocht het Franse Dennlys Park in 2022 zeer tevreden zijn met 280.000 bezoekers, wat een stijging is van 50000 bezoekers tegenover 2019. Om dit bezoekersrecord te vieren bouwt het park een nieuwe attractie.

 

Met Alcyon opent Dennlys Parc een schommelboot dit jaar. Deze attractie zal plaats bieden aan 40 personen, schommelen tot een hoogte van 14 meter in een hellingsgraad van 180°. Het gaat hoogstwaarschijnlijk om het Corsair -model van Fabbri Group. De naam van de attractie verwijst naar Jean Bart, een beroemde Vlaamse kaper uit Duinkerke, die voor de Fransen werkte.

In 2020 verwierf Dennlys Parc nog een groot stuk grond, waarop men in 2024 of 2025 nieuwe attracties wil gaan bouwen, want de komst van een nieuwe attractie dit jaar, betekent ook dat het huidige park vol gebouwd is.

Ook kwam eerder al aan het licht dat het park plannen heeft om haar achtbaan Nitro te sluiten voor toekomstige uitbreidingen, maar omdat die nog op de nieuwe plattegrond staat, is het mogelijk dat die plannen uitgesteld zijn.

 

Bron: lavoixdunord

Foto: Dennlys Parc