World of Jumanji: drie nieuwe attracties voor Chessington

Chessington World of Adventures heeft zijn nieuwe zone World of Jumanji officieel voorgesteld. Naast de al eerder bekendgemaakte Wing Coaster komt in het nieuwe gebied ook nog twee nieuwe flatrides.

 

Het Engelse pretpark Chessington World of Adventures, gelegen op een uurtje rijden vanaf het centrum van Londen, is momenteel bezig met de bouw van een nieuw themagebied. De zone zal World of Jumanji gaan heten en volledig in het teken staan van de bekende filmfranchise. Het nieuwe gebied zal omgerekend iets meer dan 20 miljoen euro kosten. Een Jaguar Shrine beeld van 17 meter hoog zal je bij binnenkomst welkom heten.

“In World of Jumanji treden de bezoekers in de voetsporen van Dr. Bravestone. Door een hele wereld vol avonturen worden gasten uitgedaagd om de Jaguar’s Eye Jewel te vinden, de vloek op te heffen en Jumanji te redden.” aldus het park.

De opvallendste nieuwigheid wordt een Wing Coaster van de Zwitserse fabrikant B&M. De nieuwe achtbaan krijgt de naam Mandrill Mayhem. Opvallend is dat Mandrill Mayhem een shuttle lay-out krijgt. Hierbij legt de trein de track van 380m twee keer af, zowel voorwaarts als achterwaarts. Verder wordt de baan 20 meter hoog en zal er een maximale snelheid van 72 km/u behaald worden. De lay-out zal bestaan uit een lancering die meermaals doorkruist zal worden, één inversie in de vorm van een in-line twist en een 360 graden helix.

Het is voor het eerst sinds 2004 dat het park nog eens een nieuwe achtbaan opent.
Op foto’s gedeeld door Theme Park Guide is te zien dat de treinen inmiddels geleverd zijn. De laatste rij van de achtbaan is achterwaarts gemonteerd.  De achtbaantrack is tot nu toe nog niet volledig compleet.

Naast de Mandrill Mayhem krijgt de zone ook nog twee flatrides. Het betreft twee attracties van de Italiaanse fabrikant SBF Visa. Een Top Dancer die geopend zal worden onder de naam Mamba Strike en een Super Jumper met een struisvogel thema. Deze attractie zal Ostrich Stampede gaan heten. Om de zone compleet te maken creëert het park nog een doolhof in jungle thema.

Om World of Jumanji extra in de verf te zetten worden in het Chessington Safari Hotel zes kamers gethematiseerd in het Jumanji thema.

Opening van World of Jumanji en bijhorende attracties is voorzien voor de lente.

Bron: Chessington World of Adventues, rcdb
Foto’s: Chessington World of Adventures, Theme Park Guide