Uitgelicht: Namazu – Vulcania

Op 10 juli 2021 opende het Franse educatieve pretpark Vulcania haar eerste achtbaan met Namazu. Deze achtbaan is een Custom Family Launch Coaster van de befaamde attractiebouwer Intamin Amusement Rides. De nieuwigheid staat volledig in het teken van aardbevingen. Inzittenden gaan op een avontuurlijke tocht met onderweg twee bandenlanceringen en ze worden ook nog eens opgeschrikt door een Vertical Drop Track van maar liefst 5 meter hoog.

 

 

Namazu is een achtbaan die gebouwd werd door Intamin Amusement Rides. Deze baan heeft een hoogte van 16 meter en een lengte van 584 meter. Het treintje wordt aangedreven door twee banenlanceringen, die het tot een snelheid van 69 km/u brengen.

Tijdens de rit, die je als het ware moet doen ontsnappen aan een aardbeving, is ook een Droptrack element geïnstalleerd. Hier maak je een val van vijf meter hoog.

Over deze baan rijden twee treintjes met bakjes in de vorm van quads. ¨Per treintje is er plek voor 12 personen. Wie een ritje wil maken moet tenminste 120 cm groot zijn.