Joris en de Draak terug geopend in de Efteling

Op 24 december konden bezoekers van de Efteling opnieuw een ritje maken op Joris en de Draak, maar dat plezier was van korte duur, de baan moest kort daarna opnieuw toe. De duellerende houten achtbanen van het park waren voor maar liefst drie maanden gesloten voor grote onderhoudswerken. Zo werden verschillende trackdelen vervangen tijdens het onderhoud. Ondertussen maakte men nog enkele aanpassingen en kan men opnieuw volop genieten van de baan. 

 

Joris en de Draak is terug geopend. De twee houten achtbanen uit de Efteling werden in oktober 2022 gesloten voor enkele ingrijpende werken. Het onderhoud is onderdeel van een meerjarenplan waarin telkens delen van de achtbanen worden aangepakt. Dit keer werd beslist om enkele stukken houten track te vervangen door Titan Track, een type stalen track. Dit werd enkel uitgevoerd bij stukken die aanzienlijk sneller slijtage oplopen dan andere stukken op de baan. Hierdoor zal Joris en de Draak langer open kunnen blijven zonder (groot) onderhoud. Ook werd op sommige plekken gewerkt met Ironwood, een houtsoort die een hogere belasting aankan.

Daarnaast kreeg ook de Draak, een animatronic die net naast de achtbanen staat, een groot onderhoud. Nadat deze al enkele jaren defect was kwam deze nu zelfs weer tot leven. Schrik dus niet wanneer je de Draak terug ziet bewegen en je weer rook uit zijn neus ziet komen. Ook werden er nog wat kleinere onderhoudswerken uitgevoerd. Het finishbord werd aangepakt, er werden palen en lichten vervangen. Jammer genoeg moest de baan na de heropening tijdelijk even terug dicht.

 

 

 

 

Bron & foto: Efteling