Efteling legt zonneweide aan met 12.000 zonnepanelen

De Efteling gaat opnieuw investeren in zonne-energie. Het Nederlandse park gaat namelijk investeren in bijna 12.000 zonnepanelen. Deze komen te liggen op een zogenaamde zonneweide. Met de komst van deze zonnepanelen zal de Efteling zo’n 35% van hun verbruikte elektriciteit zelf kunnen opwekken.

 

Opnieuw een groene investering in de Efteling want het park gaat een zonneweide aanleggen. Op deze weide zullen er bijna 12.000 zonnepanelen geïnstalleerd worden. De weide komt te liggen tussen de Eftelingsestraat en de Dreefseweg, aan de westkant van het park. Binnenkort starten de werkzaamheden met de aanleg van grond- en houtwallen, die worden vervolgens aangekleed met beplanting en bomen. Daarvoor zal grond gebruikt worden die afkomstig is van andere projecten waaraan het park momenteel werkt, denk maar aan de bouw van een nieuw hotel.

Vanaf mei start de effectieve aanleg van de weide, die zo’n zes voetbalvelden groot zal zijn (29.200 m2). Vanaf september zouden de zonnepanelen in gebruik genomen worden en zal de Efteling zo’n 35% van het elektriciteitsverbruik zelf opwekken! De zonneweide is onderdeel van het plan om de Efteling klimaatneutraal te maken tegen 2030, de komst van de zonneweide is dus een grote stap. In 2032 wil het park nog een stap verder te gaan en volledig klimaatpositief zijn. Met de komst van de nieuwe zonnepanelen zal de Efteling straks maar liefst 25.500 zonnepanelen in gebruik hebben.

 

Bron & foto: Efteling