50 jaar oude achtbaan Racer uit Bakken krijgt nieuw leven in Böhmischer Prater

Pretparkfans merkten onlangs trackdelen op in het Oostenrijkse pretpark Böhmischer Prater, wat er op wijst dat dit park een nieuwe achtbaan zal openen. Het blijkt te gaan om de 50 jaar oude achtbaan Racer die in 2020 het Deense pretpark Bakken verliet.

 

Racer, zoals deze achtbaan heette in het Deense Bakken, krijgt ondanks haar gezegende leeftijd van meer dan 50 jaar toch nog een nieuw leven. In 2020 verliet ze haar vertrouwde plekje in Bakken en leek het er op dat de baan, omwille van haar leeftijd haar allerlaatste ritjes gereden had.

Toch ziet het Oostenrijkse pretpark Böhmischer Prater nog een mooie toekomst voor de baan. Hoewel het park het nieuws zelf nog niet naar buiten bracht, merkten pretparkfans op dat er trackdelen van de baan in het park toekwamen en wordt nu ook verwacht dat de baan nog dit jaar geopend zal worden.

Racer is een achtbaan van het type Flitzer, die gebouwd werd door Zierer. In 1971 kwam deze achtbaan voor het eerst tot leven op de kermis onder eigenaar Rudolf Robrahn, een jaar later plaatste men de baan in Bakken. Hier zou ze blijven staan tot 2020.

 

 

Bron: RCDB

Foto: TPF