Waterattractiebouwer Wiegand Waterrides ontwikkelt nieuw glijbaanelement: het kruispunt

Wiegand Waterrides stelde op de IAAPA beurs een nieuw concept voor waarbij een glijbaanelement een kruispunt bevat. Wie door de baan glijdt zal in eerste instantie rechtdoor glijden over een kruising, waarna ze een bocht van 270 graden maken. Om daarna opnieuw het kruispunt te passeren.

 

Met de nieuwe Xslide stelde Wiegand Waterrides opnieuw een glijbaanelement voor waarbij je over een kruispunt glijdt. Dit kruispunt zal je tweemaal passeren, er tussen maak je een bocht van 270°. Volgens de fabrikant is het een compleet nieuwe ervaring, dit zowel optisch als tijdens het glijden.

Er zullen meerdere mogelijkheden beschikbaar waarbij je kan kiezen uit een kruispunt of meerdere. Men kan het element ook combineren met andere types glijbanen van de fabrikant. Bezoekers zullen het ritje maken in bootjes waarin plaats is voor twee of drie personen. Een automatische voorgeprogrammeerde band brengt de bootjes op de baan.

Bron Wiegand Waterrides