Six Flags Fiesta Texas kondigt duellerende Single Rail Coaster aan

Six Flags Fiesta Texas gaat de allereerste P’Sghetti Bowl-achtbaan ter wereld openen in 2023. Dit type achtbaan wordt gebouwd door Skyline Attractions en bestaat uit twee banen die een gelijkaardig parcours hebben, met een enkele rail in plaats van twee zoals de meeste achtbanen.

 

In 2021 stelde Skyline Attractions haar nieuwe achtbaanconcept P’Sghetti Bowl aan, nu mag het bedrijf ook het allereerste exemplaar hiervan bouwen in Six Flags Fiesta Texas. De productnaam P’Sghetti Bowl werd niet voor niets gekozen, de twee achtbanen zijn zo in elkaar verstrengeld dat het lijkt alsof het spaghetti in een kom is.

 

 

De achtbaan zal een totale lengte van 342,7 meter per track krijgen, de topsnelheid wordt 43 km/u, maar de rit zal door de vorm van de baan volgens de fabrikant veel sneller aanvoelen. Het park koos ook voor een speciaal lichtpakket waarbij ledstrips naast de track gemonteerd worden, waardoor deze baan in het donker extra zal opvallen.

 

 

Bron en foto: Six Flags Fiesta Texas