Parque Warner onthult treintje nieuwe achtbaan Gotham City Escape

Na enkele maanden van bouwen lijken de testritten van de nieuwe achtbaan Gotham City Escape in zicht in Parque Warner, want het treintje werd op de baan geplaatst. Zo onthulde het park ook meteen het uiterlijk van de trein, die een Batmobiel voorstelt.

 

In Parque Warner wordt volop gewerkt aan een nieuwe grote achtbaan. De achtbaan zal een LSM Launch Coaster worden en wordt gebouwd door Intamin. De achtbaan zal in het thema staan van de superheld Batman en daarom krijgt de achtbaan de naam: Gotham City Escape. Voor het treintje werd gekozen voor de look van de batmobiel.

Gotham City Escape zal meerdere lanceringen bevatten en zal een baanlengte van 1.010 meter hebben. De achtbaan zal een maximale hoogte van 45 meter hebben en daarnaast zijn er ook nog vier inversies. Bij de inversies steekt er toch wel één inversie bovenuit en dat is de Zero G-Stall. Bij deze inversie hang je een lang recht stuk ondersteboven. Zo’n inversie vind je bijvoorbeeld ook bij VelociCoaster in Universal Studios Orlando.

Vertrekken doet de rit vanuit het Wayne Mansion. Dit is een fictief herenhuis uit de DC Comics en de woonplaats van Batman.

 

Bron en foto: Parque Warner Madrid