Disneyland Paris toont nieuw ontwerp Disney Village

De plannen om Disney Village een make-over te geven, zijn alweer wat concreter geworden. Disneyland Paris heeft namelijk onlangs een nieuw ontwerp gedeeld waarop we duidelijk kunnen zien welke stijl er zal worden gehanteerd.

 

Afgelopen voorjaar kondigde Disneyland Paris een transformatie aan van het shopping- en uitgaansgebied Disney Village aan. Zo werd toen duidelijk dat er een nieuw restaurant (Rosalie) geopend zal worden in de plaats van Café Mickey. Verder zal er ook een park en een promenade in het gebied worden geïntegreerd met als doel het gebied gezinsvriendelijker en tijdloos te maken. Die plannen zijn nu nog wat concreter geworden want Disney heeft een nieuw ontwerp de wereld ingestuurd waarop we alvast een glimp in de toekomst krijgen.

De Imagineers hebben zich laten inspireren door de Parijse manier van leven. Daarnaast moeten vooral de Disney-verhalen in een eigentijdse stijl uitgebeeld worden, zo dat de beleving voor de gast zo tevreden mogelijk naar huis terugkeert. Dit zal vooral op een moderne manier gebeuren, aan de hand van licht en muziek. Als laatste wordt ook de infrastructuur aangepast, alsook het landschap. Het park spreekt van enkele strategische wijzigingen die de ervaringen in het gebied moeten verbeteren. De werken starten in januari 2023, waar de ombouw van Café Mickey naar Brasserie Rosalie een feit zal worden. Daarna wordt de gevel van Disney Fashion Junior-winkel aangepakt en zullen algauw andere winkels en restaurants volgen. Ook werd eerder bekend gemaakt dat Planet Hollywood de deuren definitief sluit begin 2023.

 

Bron & foto: Disneyland Paris