Park Pass reserveringssysteem Walt Disney World krijgt enkele wijzigingen

Het Walt Disney World Park Pass systeem gaat veranderen in 2023. Het reserveringssysteem werd in leven geroepen tijdens de coronapandemie, om zo het overzicht te bewaren van het aantal gasten en werknemers in de parken. Lees hieronder wat er gaat veranderen.

 

In 2020, tijdens de eerste golven van Corona in de Verenigde Staten, besloot Walt Disney World een nieuw reserveringssysteem te introduceren voor de parken in Walt Disney World in Orlando. Leidinggevenden van de Disney-parken zijn lovend over deze aanpak en dus zal het systeem wellicht niet snel weggaan. Toch zijn er enkele wijzigingen op komst!

 

Als je met het huidige systeem een dagkaart gekocht had voor 1 park, dan moest je nog een aparte reservering maken voor het park dat je wilde bezoeken. Maakte je de reservering door omstandigheden te laat (bv. vergeten) en was het park dat je wilde doen al volzet, dan kon je die dag helaas het park niet meer in. Sinds 8 december 2022 gebruikt Disney tickets op datum voor de parken in Walt Disney World. Wanneer je een dagticket koopt, zal je merken dat het ene park duurder is dan het andere. De prijzen variëren namelijk van dag tot dag volgens populariteit en het aantal bezoekers die verwacht worden. Het kan dus gebeuren dat de dag erachter, een ander park goedkoper zal zijn. Met dit nieuwe systeem zal je dus je reservering en aankoop van het ticket gelijktijdig doen. Je hebt dan gegarandeerde toegang. Opgelet want bij andere soorten tickets zal je wel nog apart moeten reserveren.

 

Hetzelfde zal ook gebeuren met tickets met de Park Hopper optie. Wordt er veel volk verwacht, dan zal je ook meer betalen. Vermoedelijk zal het dus doordeweeks goedkoper zijn dan in het weekend. Sinds 15 november 2022 is het annuleringsbeleid voor restaurantreserveringen ook gewijzigd. Waar je vroeger tot 24u op voorhand kosteloos kon annuleren, is dat nu veranderd naar 2u op voorhand.

 

Bron: Disneyfoodblog

Foto: Walt Disney World